woensdag 9 maart 2016

Kraanvogels passeren massaal, vooral Oost-Nederland verwend!

Kraanvogels over 't Zuuk, Epe, 9 maart 2016 (©Jan Borst)

Wie vandaag in het oosten van Nederland regelmatig een oog op de lucht gericht had, kon verwend worden met één of meer groepen Kraanvogels. En het gíng los zeg! Over Limburg trokken duizenden Kraanvogels, telpost Oelemars in Twente zette een onwaarschijnlijk strak telpostrecord neer met een ongekend aantal van 10.641 exemplaren! (een fraai filmpje is hier te zien https://www.youtube.com/watch?v=PkCJaOpWRqw&feature=youtu.be
Later op de dag zorgde de zuidoostenwind er voor dat ook zuidwest en midden-Nederland groepen Kraanvogels door het luchtruim kregen.

Tot in de avond bleven groepen doorkomen. Diverse berichten melden groepen Kraanvogels die in de avond naar de grond kwamen, zodat het ook morgen kan lonen om een oog voor de lucht te bewaren!

Jan Borst uit Zuuk, Epe (Gld) kreeg er vandaag ook 34 over zijn huis en maakte deze mooie bovenstaande foto 

(tekst: Remco Wester, 9 maart 2016)

Webreferenties


WAARNEMINGEN EN INFORMATIE GEZOCHT
Heeft u nog Kraanvogels in Gelderland ergens in een notitieboekje staan, voer ze dan alsnog in op waarneming.nl. Probeer hierbij zo accuraat mogelijk de details te vermelden als tijdstip en vliegrichting. Hierdoor is een vergelijk met andere meldingen mogelijk
Alle informatie, beeldmateriaal of documentatie over deze soort is zeer welkom! Deze kunt u, evenals opmerkingen of vragen, mailen aan: avifaunavangelderland@gmail.com.
____________________________________
Bezoek ook de website Avifauna van Gelderland 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten