dinsdag 18 augustus 2009

Eerste Snor voor de CES Ooijsche Graaf

Veertien jaar lang werd het geluid van een Snor Locustella luscinioides niet afgespeeld tijdens ringdagen op de CESlocatie in de Ooijsche Graaf. Voor de verandering werd in de vroege, mooie ochtend van deze dinsdag het 'lok'geluid eens meegedraaid in de kakefonie en zowaar...

Frank Majoor, Bram Ubels, Fabian Meijer, Rob Voesten en Erik van Winden waren al vroeg uit de veren om alles op te bouwen om te kunnen ringen. Het is Rob Voesten die tijdens de eerste ronde, zo rond kwart over zes, de vogel ontdekte in het net boven de plek waar het geluid werd afgespeeld. Deze eerste kalenderjaar (met een vleugellengte van 70mm) kreeg de ring met nummer AP59958 aangemeten, werd gefotografeerd en weer losgelaten.

Sinds deze dag 'draait' de Snor mee in de geluiden. Evenals de Waterrietzanger. Misschien dat ze hier dus ook ooit een keer mee verrast worden.
Vandaag werden eveneens zeven Rietzangers gevangen, waaronder een bijzondere vangst van een vogel met een 'Helgoland' ring. Dit hoeft niet persé een vogel van het eiland Helgoland te zijn, maar kan ook ergens anders in Duitsland geringd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten