vrijdag 14 november 2014

De Paarse Strandloper.

Één van die soorten waar meer waarnemingen van zijn, maar een gebrek aan degelijke documentatie verhindert dat hij z'n plek stevig mag innemen op de Lijst van waargenomen soorten in Gelderland. 

  1. 31 december 1931, pier Harderwijk, Harderwijk, (20ex!)
  2. 18 januari 1972, Hellouw, Neerijnen
  3. 25 september 1988, Kaliwaal, Ooijpolder, Berg en Dal


Een andere soort die er moeite mee heeft, ondanks drie meldingen, is de Kuifaalscholver. Met een bijna jaloersmakende regelmaat duiken ze op onder het kopje 'binnenland' in de lange historie op papier: 'gekuifde aalscholvers'. En hardnekkig altijd net 'om de Kamperhoek' in Flevoland. Of Overijssel. Of bij de Eemsmond...

Maar we blijven lekker doorspitten in de archieven! Het zou zo maar kunnen dat er ineens een nieuwe soort voor Gelderland opduikt, een die zich effectief jarenlang wist te camoufleren tussen twee bladzijdes. Een skulkertje?

Heb jij nog (ongepubliceerde) waarnemingen, dia's, foto's, enz van leuke soorten in Gelderland, stuur ze, zo compleet mogelijk gedocumenteerd, door naar ons, of voer ze in op waarneming.nl. Dan zie je later weer terug in de soortoverzichten die we nu aan het opzetten zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten